New stars

Two of the most beautiful concerts in classical music history - Cello Concerto in A minor, Op.129 by Schumann and Piano Concerto №3 in D minor, Op.30 by Rachmaninoff will be performed by the new hot stars on the world stages, Camille Thomas and Alexander Ullman under the baton of Maestro Nayden Todorov.

Два от най-красивите концерти в класическата музика Концерт за виолончело и оркестър в ла минор, оп.129 от Шуман и Концерт за пиано и оркестър №3 в ре минор, оп.30 от Рахманинов ще прозвучат в изпълнение на новите звезди на световните сцени Камий Тома и Александър Улман под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Камий Тома
Френско-белгийската виолончелистка Камий Тома изгрява на международната сцена през 2010 г., когато печели заветно място в списъка на лейбъла на Deutsche Grammophon, като става първият виолончелист, подписал договор с престижния жълт лейбъл в последните 40 години.
Камий е родена в Париж. Започва да учи на виолончело на четиригодишна възраст. Заради бързия ѝ напредък още на 10 г. е записана в Националната консерватория в Париж. След завършването ѝ, продължава да учи в Германия, в Консерваторията за музика и танци в Aulnay-sous-bois, Франция, след което се мести в Германия, за да продължи обучението си в Университета по музика "Ханс Ейслер" в Берлин и след това в Университета "Ференц Лист" във Ваймар. Камий завладява световната сцена с поразително темпо. Работила е с много европейски оркестри, сред които Филхармонията в Баден Баден, Националния оркестър в Лил, Филармонията в Хамбург, Оркестър де Пикардия, Брюкселската филхармония, Словашкият филхармоничен оркестър, Оркестърът на Словашко радио, Симфоничния оркестър на Бретан и Кралската филхармония в Лиеж. Сред диригентите, с които е работила са Пааво Ярви, Мико Франк, Кент Нагано, Дарил Анг, Стефан Деньов.
През 2014 г. печели наградата за изгряваща звезда на френската церемония Les Victoires de la Musique (аналогични на наградите „Грами“ в САЩ) и първа награда на конкурса на Европейския съюз за радио и телевизия. През 2015 г., а вторият й албум „Reminiscences“ печели наградата „Echo Klassik“.
Камий свири на Страдивари "Feuermann" (1730), отпуснат ѝ от Музикалната фондация Nippon и с лък от Eugène Sartory, отпуснат от фондацията Roi Baudoin - Fonds Bollandsee.

Александър Улман
"Той подхожда към партитурата с огромна яснота и визия и я оживява, сякаш композиторът гледа през рамото му."
Huffington Post (юни 2014 г.)
Британският пианист Александър Улман впечатлява публиката и критиците по целия свят с дълбочината и финеса на интерпретациите си, с техническото майсторство и кристалното фразиране.
Александър за първи път попада в полезрението на меломаните през 2011 г., след като печели Международния конкурс за пиано "Ф. Лист" в Будапеща. Роден в Лондон, през 1991 г., той учи в училището Пърсел, Института Къртис и Кралския музикален колеж. Негови учители са били Леон Флейшер, Игнат Солженицин, Дмитрий Алексеев, Иън Джоунс и Елисо Вирсаладзе.
Работил е с оркестри като Кралска филхармония, Нидерландския радиооркестър, Норвежки радио оркестър, Санкт Петербургска филхармония, Корейски симфоничен оркестър. Свирил е в зала Уигмор и Кралица Елизабет Хол (Лондон), Концертгебу (Амстердам), Геванхаус (Лайпциг), Киммел център (Филаделфия), Кенеди център (Вашингтон), Сеулския арт център, Шанхайски център за ориенталски изкуства и NCPA в Пекин и др.
През пролетта на 2019 г. излиза първият му албум за Rubicon, включващ „Лешникотрошачката“ на Чайковски, „Шест парчета от Пепеляшка“ на Прокофиев, както и Петрушка и Firebird на Стравински.
През предстоящия сезон Александър Улман ще направи своя дебют в Musikverein и ще се завърне в Центъра за изкуства в Сеул.

Ще имаме удоволствието да чуем Камий Тома и Александър Улман на 15 октомври 2020 от 19 ч., в зала България под диригентството на маестро Найден Тодоров.
В програмата:
Р. Шуман – Концерт за виолончело и оркестър в ла минор, оп.129
С. Рахманинов – Концерт за пиано и оркестър №3 в ре минор, оп.30

Start:           

15/10/2020 at 19:00

Venue:        

Bulgaria Hall, Sofia, Bulgaria

Organizer:  

Sofia Philharmonic

Programme:

Conductor:  

Nayden Todorov

Soloists:

Ensembles:

View more →