Turandot

opera by Puccini

„Турандот” на Парма ОперАрт и Държавна опера във Варна ще гостува на 25 октомври в зала 1 на НДК.
В ролята на принцесата от последната опера на Пучини влиза прочутото сопрано Цветелина Василева.
Представянето на постановката на софийска сцена беше забавено заради пандемията от коронавирус. Към днешна дата НДК е създал условия за организиране на мероприятия – капацитетът на Зала 1 е редуциран три пъти, спазват се всички изисквания за дезинфекция.
За Василева вратите към международната сцена се отварят, след като критиката я определя като най-голямото оперно откритие на международния фестивал в Уексфорд, Ирландия. Следват многобройни успешни премиери в различни части на света. „Василева притежава мощен, силно концентриран глас и динамично присъствие на сцената, които автоматично я превръщат в световна звезда, още преди да е изпяла докрай първата фраза”, пише „Сънди Таймс” след представянето й в лондонския Ковънт Гардън.
Тенорът Иван Момиров ще се превъплъти в ролята на влюбения Калаф, ще изпълни eмблематичната ария Nessun Dorma и ще разтопи леденото сърце на принцесата.
В София, както и на премиерите в Парма и Варна, ролята на Лиу ще изпълни солистката на Варненската опера Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас покани за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година.
В останалите роли са: Деян Вачков – Тимур, Пламен Димитров – Пинг, Момчил Караиванов – Панг, Пламен Райков – Понг, Свилен Николов – Мандарин и Христо Ганевски – Император
Участват оркестърът, хорът и балетът на Варненската опера. Диригент е маестро Найден Тодоров. Режисьорската концепция е на Кузман Попов и Еди Ловалио

Start:           

25/10/2020 at 19:00

Venue:        

National Palace of Culture, Sofia, Bulgaria

Organizer:  

Monte Music

Programme:

Conductor:  

Nayden Todorov

Soloists:

Ensembles:

View more →